Готуємо трактор John Deere до посівного сезону

Готуємо трактор John Deere до посівного сезону
14.01.2020

Напередодні посівних робіт проводять сезонне та технічне обслуговування. Сезонне обслуговування означає зняття утеплювальних чохлів, включення радіатора для змащення, відключення передпускового нагрівача та ще кілька необхідних процедур. Розглянемо докладніше.

Сезонне техобслуговування трактора Джон Дір

Підготовка трактора Джон Дір до весни розпочинається з того, що знімається утеплювач з капота. Після цього включається радіатор мастила двигуна, оскільки взимку в ньому не було необхідності.

У холодний період найчастіше налаштовують підігрів рідини системи охолодження трактора, що прогріває двигун перед включенням, а також салон і лобове скло.

Регулятор тримає певну напругу мережі та оберігає від поломки регулюючий орган транзистора на рульовому керуванні.

Після цього електролітна щільність в акумуляторах встановлюється на норму літнього періоду. Якщо є необхідність, то слід зняти накип їхньої охолоджувальної системи: воду злити, потім залити содовим розчином, запустити дизель і дати попрацювати 10 годин з цією рідиною. Після закінчення цього часу - зупинити дизель, злити рідину, промити чистою водою.

Після проведення зазначених процедур необхідно заправити дизель, проконтролювати систему охолодження радіаторів та електрику: напругу, ізоляцію та зарядний струм генератора.

Щорічне технічне обслуговування

«Масляні, паливні та повітряні фільтри запобігають надходженню шкідливих частинок у двигун, а також зменшують споживання палива. Брудні фільтри можуть збільшити на 5% витрату палива на один фільтр, тому має сенс забезпечити зміну фільтрів, як тільки закінчується термін їхньої служби».

https://www.deere.ua/uk/запасні-частини-та-сервісне-обслуговування/запасні-частини/сільгосптехніа-запчастини/запасні-частини-та-одаткове-обладнання-для-тракторів/

Щорічне технічне обслуговування трактора John Deer означає: очищення центрифуги, гідравлічних і повітряних фільтрів, заміну паливного фільтра. Його завжди проводять навесні, до початку посівних робіт.

Для заміни паливного фільтра трактора Джон Дір спочатку потрібно поміняти фільтр тонкого очищення, після чого прокачати паливо в паливний фільтр.

Промивання центрифуги

Масляний фільтр центробіжний в тракторі Джон Дір також необхідно розібрати й прочистити. Для цього потрібно зняти ковпак і дістати склянку ротора. Промити складові в солярці та вставити на місце. При вільному обертанні склянки ротора центрифуга виконує очищення масла. Потім знову надіти ковпак.

Очищення повітряного фільтра

Повітряний фільтр трактора Джон Дір можна очистити таким чином: відкрутити гвинти, зняти піддон з маслом, масло злити, потім все промити в солярці. Після цього зняти решітку й дістати фільтруючі касети:

  1. Перша не надто щільна - для затримки об’ємного сміття.
  2. Друга - середньої щільності.
  3. Третя - для дуже тонкої фільтрації.

Касети промиваємо в дизельному паливі та складаємо фільтр у такому порядку: найщільніша касета, середньої та грубої фільтрації. Встановлюємо ванну в піддон, наливаємо масло і кріпимо до повітряного фільтру.

Чистимо масляний фільтр системи

Чищення фільтра масляного - процедура нескладна і вимагає мінімум часу. Необхідно відкрутити гвинти, зняти кришку, дістати корпус, розібрати та витягти з сітки елементи фільтрації. Потім промити їх в солярці та почистити щіткою. Після очищення встановити на місце.

Необхідно пам'ятати, що своєчасне та планомірне технічне обслуговування сільськогосподарської техніки продовжить термін її служби, а також скоротить витрати на ремонт і покупку нових запчастин. І техніка Джон Дір в цьому відношенні - не виняток. Можна проводити ТО своїми силами, а можна звернутися до професіоналів, до відповідних сервісних служб.