Нові та б/в зернозбиральні комбайни

Нові та б/в зернозбиральні комбайни
17.12.2019

За визначенням Вільної енциклопедії Вікіпедії, «Зернозбиральний комбайн - складна зернозбиральна машина (жниця-молотарка), що виконує послідовно безперервним потоком і одночасно: зрізання хліба (тобто рослини), подачу його до молотильного апарату, обмолот зерна з колосків, відділення його від купи та інших домішок, транспортування чистого зерна в бункер і механічне вивантаження з нього».

У сучасному сільському господарстві комбайн - одна з найважливіших машин, здатна виконувати найрізноманітніші операції, одну за одною: зрізання колосків, вибивання зерен та їх очищення повітряним струменем. Це складний с/г агрегат, який виконує функції трьох простіших механізмів: жниварки, віялки та молотарки.

Історія зернозбирального комбайну розпочалася на початку 19 століття у Великобританії. З тих далеких часів він безперервно удосконалювався, поступово перетворюючись на зручну, ергономічну та багатофункціональну машину з економним споживанням палива та високою продуктивністю праці. У сучасному аграрному бізнесі це незамінна техніка, що істотно полегшує роботу та замінює собою величезну кількість рук. Комбайн універсальний тим, що на нього можна встановлювати додаткове обладнання для збирання різноманітних с/г культур.

Вітчизняні та зарубіжні с/г комбайни

У наші дні купити зернозбиральний комбайн зовсім не складно - новий або б/в, їхній вибір просто величезний. Колись, у далекі 70-ті, візитною карткою радянського сільського господарства був комбайн «Нива», що зарекомендував себе як непоганий агрегат того часу. Сьогодні комбайни цієї марки є у виробництві та продажу, вони модернізовані й відрізняються простотою, доступністю та певною надійністю.

Із зарубіжних західних компаній відмінно зарекомендували себе такі бренди як John Deere, Claas, Massey Ferguson, CNH. Їхні комбайни відрізняються особливою витривалістю, надійністю автоматики та ефективністю праці.

Ефективність сучасних зернозбиральних комбайнів

Сучасні комбайни влаштовані таким чином, що з їх допомогою можна здійснювати збір врожаю з мінімальними втратами. І все це завдяки їхній функціональності - виконання послідовних безперервних операцій: збору зерна, транспортування до молотильного відділення, подачі очищеного продукту до бункера. Кожен фермер добре знає, що від комбайна йому потрібна висока продуктивність, а це - швидкість роботи та достатній об’єм. Ще одна важлива функція - зміна кута нахилу, завдяки чому машина може працювати при різких нахилах і перепадах грунту, для рівномірного збору колосків. Кут нахилу 20-25 градусів вважається достатнім. Інші показники хорошого комбайна:

  • Ширина жатки - 8 -11 м

  • Обсяг бункера - 11-12 м куб.

  • Об'єм двигуна - 7 - 8 літрів

  • Обсяг бака для палива - 520 - 600 літрів

  • Потужність двигуна - 500 к. сил

  • Витрата палива - 60 - 70 літрів

  • Швидкість вивантаження - 60 - 90 л

  • Продуктивність - 9 т/год.

Як правильно вибрати комбайн

Вибирати комбайн слід за маркою, роком випуску, пробігом, шириною жниварки, оснащенням кабіни і потужністю двигуна.

Ціна комбайна не повинна бути визначальною, оскільки, економлячи у виборі, можна згодом залишитися у збитках, і втрати з кожним роком зростатимуть.

При цьому машина не обов'язково повинна бути новою, вторинний ринок б/в сільгосптехніки також дуже популярний. Якісна продукція від відомих світових брендів дозволяє її успішно використовувати кілька років на гідному рівні.

Найпопулярніша модель - зернозбиральний комбайн John Deere. При цьому у кожного модельного ряду цієї марки є варіанти екстра, середнього та економ класу.

Придбання комбайна, навіть б/в, - це не разова операція, а тривала співпраця. Тому необхідно вибирати компанії, що надають гарантійні зобов'язання та сервісний супровід.

Варто також подумати про запасні частини

Зернозбиральні комбайни John Deere складаються з такої кількості запчастин, що вимірюється тисячами. І кожна з них - невід'ємна частина його бездоганної роботи. Справність усіх вузлів - жатки, молотарки, соломотряса, транспортера, віяла, приводу та інших - залежить від якості та справності навіть дрібних деталей. Тому необхідно стежити за станом запчастин, купувати їх лише у перевірених постачальників. Для комбайнів Джон Дір найкраще купити запчастини оригінального виробництва або їхні якісні аналоги. Багато з них можна замовити онлайн на нашому сайті - за розумною ціною та з оперативною доставкою.